13 вересня 2013
Ігор Мірошниченко ініціює встановлення пам'ятника Тарасові Шевченку в Охтирці

Голова Сумської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", народний депутат України Ігор Мірошниченко з нагоди 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря ініціює встановлення в місті Охтирка на Сумщині пам'ятника Тарасові Шевченку. Роботи над скульптурою вже розпочато, орієнтовний час встановлення якої ‒ листопад 2013 року.

"Місто Охтирка славнозвісне тим, що комуністи в незаконний спосіб на церковній землі встановили бовван Лєніну. Водночас монумента Т.Г. Шевченку в цьому місті й досі немає, за виключенням невеликого погруддя на території районної адміністрації. Щоби потрапити до цього місця, треба пройти через охорону і здолати чимало перешкод, а це спричиняє містянам незручності", ‒ зазначив народний депутат.

Уже зараз над проєктом працюють скульптори Микита Кальченко та Георгій Чуєнко. За їхніми словами, на монументі в карбованій міді буде зображено постать Шевченка середнього віку. Орієнтовна вартість пам'ятника ‒ 300 тис. грн. Ігор Мірошниченко уклав домовленість з Охтирською міською радою, яка зобов'язалася надати 100 тис грн. на монумент та відвести для нього спеціяльне місце на центральній площі. Зі свого боку, народний депутат планує залучити на будівництво пам'ятника власні кошти та кошти меценатів, а також усіх небайдужих людей.

Тож закликаємо всіх українців напередодні 200-річчя народження Великого Кобзаря згуртуватися навколо благородної справи та зробити пожертви на пам'ятник Тарасові Шевченку в місті Охтирка.

Добровільні пожертви на будівництво монумента можна перерахувати за реквізитами:

ПриватБанк, р/р: 5168757211273406.

Реквізити для перерахування коштів з инших українських банків:

Отримувач: ПриватБанк, р/р 29244825509100.

МФО: 305299 ОКПО: 14360570.

Для поповнення картки № 5168757211273406.

ПІБ: Левченко Юлія Олексіївна (тел.: 067 143 02 71).

ІНН: 3285409508.

Призначення платежу: кошти на будівництво пам'ятника Т.Г. Шевченку.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"