22 лютого 2011
Врятуй свою мову! Це залежить особисто від тебе

Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову.

Л. Костенко.

Ми втрачаємо свою країну. Розпочато масштабний наступ на українську мову, історію, церкву і культуру. "Харківська угода" роблять Україну залежною від Росії. Влада дала згоду на поглинання російським бізнесом конкурентних сфер національної економіки.

Проект закону "Про мову в Україні", який зареєстрували у Верховній Раді керівники фракцій Партії регіонів, Компартії і Блоку Литвина юридично запроваджує "російсько-українську двомовність". Де-факто він робить російську мову другою державною, дозволяючи і навіть зобов'язуючи її використання у діловодстві, судочинстві, освіті і навіть при публікації актів найвищих органів державної влади.

Фактично ж цей проект ‒ докладна інструкція зі знищення української мови в усіх сферах життя. Україна перетвориться на вибухонебезпечну, поділену на шматки російську провінцію. Про гідне життя і економічний розвиток годі буде й мріяти.

Давайте будемо чесними самі з собою, що українська мова - це єдиний і найкращий бар'єр, що відділяє нас від сусідньої держави. Якщо дозволити цим людям обирати, якою мовою їм писати ділові папери, здобувати освіту і дивитися фільми, вони оберуть російську - просто тому, що так їм "на копійку" зручніше, і українська мова дуже швидко буде витіснена з ужитку. А далі у Кремлі скажуть: "Що ж це за незалежна держава, якщо всі у ній спілкуються російською? Це частина Росії!". І кінець державі Україна.

Росіяни у Росії, на відміну від українців в Україні не поступаються своєю мовою, адже вони шанують її, то чому ‒ б й нам, українцям, рішуче не виступити на захист своєї мови?

Влада прагне зіштовхнути людей, що говорять різними мовами. Бо не хоче відповідати за стан економіки, падіння життєвого рівня, здачу країни. Замість того, щоб займатися ділом, нам підсовують законопроект про мови, який не лише розколює країну, а й вимагає мільярдних витрат, які можна було б пустити на соціальні потреби.

Провокаційний проект не потрібний нікому, окрім самих можновладців та купки маргінальних шовіністів. Мільйони людей як на Сході, так і на Заході турбує не мова, а зростання цін, бідність, незахищеність і корупція. Саме ці проблеми зобов'язана вирішувати влада.

Влада хоче знищити українську мову і розшматувати Україну. У їх "новій країні" їм буде зручніше красти, а їх кремлівським покровителям ‒ керувати.

Якщо ти хочеш жити у вільній країні, якщо ти хочеш бути господарем на СВОїй БОгом ДАній землі, приєднуйся.

Роменська міськрайонна організація ВО "Свобода"