18 жовтня 2010
Заява Сумського міського комітету Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

З глибоким обуренням і занепокоєнням нами сприйнята інформація, надрукована в газеті "ДС-экспресс" (№ 42 від 20 жовтня 2010 року), щодо нашої партії. Так, у статті "Молодий політик" чи лише старий комсомолець" (без зазначення авторства) наголошується, що сьогодні Партія регіонів намагається використати в своїх політичних намірах такого політика, як В. Тігіпко, а також, мовляв, "у обоймі Януковича далі йдуть Яценюк, "Свобода" та інші. Адміністрація президента їх плодить для українців на всі кольори та смаки" і т. п.

Не вдаючись до оцінки дій інших зазначених політиків і політичних сил (це їх проблема), звертаємо увагу на те, що, згідно публікації, ВО "Свобода", бачте, перешкоджає "сформувати основну альтернативну силу" щодо Партії регіонів.

Кому ж ВО "Свобода" перешкоджає ЦЕ "сформувати"? Тим, хто підступно, як іуди, продали своє депутатство, честь, совість і гідність тій же Партії регіонів? Тим зрадникам свого народу, які ще раз хочуть пошити нас у дурні своєю "альтернативністю"? І це вони ‒ "альтернативна сила"? Це їм, перевертням, ВО "Свобода" ‒ плоть від плоті свого народу ‒ перешкоджає, бачте, стати в позу до Януковича? Де стати? І як стати? Може, просто їхня "поза" неправильна? Чи все таки місце подібним зрадникам ‒ на звалищі історії або в громадському туалеті?!

Нагадаємо, що ВО "Свобода" cтворене в 1991 році, коли Партії регіонів (заснована в 1997 році) ще не існувало і в проекті. ВО "Свобода" є єдиною в Україні правою партією, яка послідовно відстоює національні та соціальні права українців як представників титульної нації нашої держави. Вона виникла в результаті об'єднання активістів націоналістичних (а не шовіністичних!) організацій і сповідує ідеї саме націоналізму. "Свобода" ніколи не продавалася і не стане зрадником українського народу, бо вона ‒ партія українських націоналістів! Для неї Україна й український народ ‒ понад усе!

Що ж тут є спільного з лінією Партії регіонів? Може це "Свобода" віддала Москві в оренду під її флот українську землю в Севастополі на багато років наперед (фактично ‒ до "нового пришестя Христа")? Може це ми обіцяли низькі ціни на газ, а тепер деремо три шкіри зі свого знедоленого народу? Може це "Свобода" проштовхує проекти передачі російським "братам по бізнесу" наших заводів і фабрик, авіації, кораблебудування, шельфу Чорного й Азовського морів, енергосистеми і багато чого іншого? Чи може це "Свобода" підняла тарифи на комунальні послуги, квартплату, планує незаконні здирства зі студентів у кишені хабарників? Може це ми ненавидимо рідну українську мову, не хочемо й не вміємо спілкуватися нею? А може це ми презираємо нашу історію і плюємо на могили наших великих предків? Чи може саме "Свобода", а не регіонали й "тушки" з партії "Батьківщина" та інших помаранчевих нац-демівських проектів, протягують на ключові посади невігласів, українофобів і україножерів? А може є "дані", що саме "Свобода" встановлює пам'ятники путані Катерині й нелюду Сталіну? Чи може "Свобода" самочинно переслідує своїх членів ‒ борців проти нинішньої влади? Або, в якихось документах ми констатували "спільність намірів" між націоналістами й шовіністами?

Якщо ж Партія регіонів усе таки вважає нас "союзниками", хай закличе своїх членів і прибічників віддати своє голоси за нас! І тоді для влади зникнуть спокійні дні її блаженства! Чи слід продовжувати й далі, що інформація в зазначеній статті щодо нас є черговим виявом брутального наступу шовіністів на українську справу? У нас не було, немає і бути не може нічого спільного з нині діючою владою Януковича-Симоненка-Литвина. Бо ми ‒ "партія ідеї", а не партія "тугих гаманців і зрадників".

Виходячи з зазначеного, Сумська міська організація ВО "Свобода" засуджує інформацію щодо ВО "Свобода" в публікації "Молодий політик" чи лише старий комсомолець", розміщеній у газеті "ДС-экспресс" як провокативну й неправдиву, розглядає її як таку, що завдає партії значної моральної і політичної шкоди. Нас також обурюють спроби третіх сил представити себе в ролі єдиних борців за українську справу шляхом шельмування справжніх патріотів України. У зв'язку з цим ми вимагаємо від редколегії газети "ДС-экспресс" надрукувати цю заяву в наступному номері газети (№ 42 від 20 жовтня 2010 року) на тій же сторінці (№ 3), в тому ж форматі, що й публікація, де подавалися неправдиві відомості щодо нашої партії ВО "Свобода".

У випадку відмови ми змушені будемо звернутися до суду у встановленому законом порядку. І абсолютно переконані, що дивідендів редколегії газети "ДС-экспресс" це не принесе.

І.П. Мозговий Голова Сумської міської організації ВО "Свобода"