29 лютого 2016
Звіт за 100 днів діяльності фракції ВО "Свобода" у Сумській міській раді

На місцевих виборах до Сумської міської ради міська організація ВО "Свобода" набрала 5, 13%, провівши до ради трьох депутатів. Маємо зазначити, що це доволі позитивний показник у місті, яке ніколи не славилось націоналістичними поглядами. Тож такий результат є віддзеркаленням діяльности організації, що пропагує та втілює українську ідею.

Після виборів фракція ВО "Свобода" у Сумській міській раді отримала посади голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування, регулювання земельних відносин, благоустрою, природокористування та екології (Максим Галицький) та секретаря постійної комісії з питань планування соціяльно-економічного розвитку, б'юджету, фінансів, розвитку підприємництва, торгівлі та послуг, регуляторної політики (Юлія Левченко). Окрім постійних комісій депутати-свободівці беруть активну участь у двох депутатських тимчасових контрольних комісіях та одній громадській комісії.

Фракція націоналістів у Сумській міській раді було подано 4 проєкти рішення, з яких 3 було підтримано (звернення до влади щодо політв'язнів; щодо відставки уряду Яценюка; зміни до регламенту роботи СМР) та одне проходить строки оприлюднення (щодо розірвання партнерських угод з містами РФ).

Окрім того, було внесено і підтримано чотири пропозиції до проєктів рішень (порядок розміщення тимчасових споруд в місті Суми; зміни до регламенту; пропозиція про внесення змін до структури виконавчих органів СМР; низку пропозицій з роботи постійної комісії з питань земельних відносин).

Під час засідань свободівці зачитали 26 запитів та спрямовали 23 звернення. Націоналісти 20 разів виступили на пленарних засіданнях щодо найболючіших питань життєдіяльности міста та суспільно-політичної ситуації в країні.

Всі чергові сесії Сумської міської ради депутати фракції ВО "Свобода" відвідували у повному складі. Лише три позачергових засідання був відсутній один депутат фракції у зв'язку з перебуванням в зоні бойових дій на Донбасі. Окрім того, маємо зазначити, що фракція ВО "Свобода" в Сумській міській раді завжди голосує одностайно, чітко дотримуючись фракційної та партійної дисципліни, що відкидає можливість голосування депутатів-свободівців всупереч рішенню фракції.

Націоналісти стовідсотково відвідують усі засідання постійних депутатських комісій. Виключенням є лише депутат-свободівець, що несе бойову службу на Донбасі й має шість пропусків засідань своєї комісії.

Тож серед здобутків фракції свободівців у СМР можна зазначити:

- Спільно з иншими фракціями СМР добилися зменшення/скасування т. зв. "батьківських коштів" у школах та садочках, що було частиною передвиборної програми.

- Не допустили надання пільги на оренду комунального приміщення громадській організації "Студентський парламент", яка заснована і переповнення "регіоналами".

- Проконтролювали та частково забезпечили виконання міським головою ЗУ "Про засудження…" (Про декомунізацію) - у Сумах з'явилися вулиці Степана Бандери, Генерала Чупринки, Героїв Небесної Сотні тощо (в цілому 89 топонімів); "недодекомунізовані" вулиці тримає на контролі задля їхнього подальшого перейменування голова ОДА;

- Земельна комісія першочергово розглядає питання, що стосуються учасників АТО для подальшого надання їм земельних ділянок. Голова земельної комісії доручив Департаменту містобудування, земельних відносин та архітектури підготувати проведення конкурсу на встановлення пам'ятника Небесній Сотні;

- Підтримали ініціятиву "Ведмежа блокада".

- 18 000 грн з депутатських коштів спрямовано на три одноразові допомоги онкохворим у Сумах.

Депутати-свободівці завжди тримають руку на пульсі подій. Вони беруть постійну участь у міських заходах, акціях, мітингах тощо. Практично на всіх публічних заходах присутній представник фракції, переважно із публічним виступом.

Окрім того, свободівці постійно перебувають під прицілом об'єктивів місцевих ЗМІ, їх діяльність практично постійно висвітлюють місцеві журналісти. Це зумовлено постійним контролем та відповідними діями та реакціями свободівців щодо найрезонансніших подій міста та України загалом. На даний момент опубліковано близько 30-40 статей про діяльність фракції в різних інтернет-виданнях та декілька в друкованих ЗМІ, 2 ефіри на телебаченні, та 5 наданих журналістам коментарів.

Окрім того, депутати-свободівці регулярно проводять зустрічі з виборцями, аби посприяти у вирішенні питань та проблем.

Загалом на даний момент депутати-свободівці у Сумській міській раді провели 9 прийомів громадян, на які прийшли десятки містян. Більшість прохань виборців були оформлені у депутатські запити та звернення, що адресовані у відповідні інстанції та структури. Свободівці й надалі ведуть роботу та постійно підтримують контакт з виборцями, аби мати змогу в межах наданих сум'янами повноважень виконувати виборчу програму ВО "Свобода" та допомагати у розв'язанні проблем простих українців.

Приймальня фракції ВО "Свобода у Сумській міській раді розташована за адресою: м. Суми, вул. Набережна р. Стрілки, 22 (універмаг "Міолан", 4 поверх), тел.: (066) 303-14-74;

Приймальня депутата Юлії Левченко - в бібліотеці-філії № 3, що за адресою: м. Суми, вул. Новомістенська, 23, тел.: (0542) 22-61-08;

Приймальня депутата Максима Галицького - в приміщенні обласної ради, що за адресою пл. Незалежності, 2 (5 поверх, 70 каб.), тел.: (050) 972-14-92.

Сторінки депутатів у соціяльних мережах:

facebook.com.

Прес-служба Сумської обласної організації ВО "Свобода"